Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

24-urenstaking bij Bekaert: water tussen bonden en directie heel diep

24-urenstaking bij Bekaert: water tussen bonden en directie heel diep

Nieuws
18/09/2019

De actie is voelbaar in de vestigingen in Zwevegem, Moen, Deerlijk en Ingelmunster. Werknemers verzamelen aan de ingang van het bedrijf in Zwevegem.

Zoals bekend moeten 250 banen sneuvelen bij Bekaert. Zo gaat de fabriek in Moen dicht. De onderhandelingen hierover zitten al een tijdje in het slop. "We merken dat er geen vooruitgang zit in de onderhandelingen," zegt karel Hoorelbeke van de christelijke vakbond. Maar ze hebben nog hoop, met deze staking willen ze een duidelijk signaal geven zeggen ze. "Wij als vertegenwoordigers van de werknemers ijveren ervoor om zo weinig mogelijk naakte ontslagen te realiseren." (lees verder onder de video)

 

"We zijn er deels in geslaagd om naakte ontslagen te vermijden," zegt Steven Vaneeckhoutte van de socialistische vakbond. "Nu zijn we bezig met een sociaal plan, en daarin willen we onder meer dat wie moet vertrekken een goede omkadering krijgt en een financiële rugzak."

CEO:  "Bonden accepteren minder ontslagen niet"

EO Matthew Taylor heeft aan de vakbonden één en ander toegelicht. Hij benadrukt dat er nochtans minder naakte ontslagen zullen vallen dan eerst aangekondigd, maar zegt dat de bonden dat niet willen accepteren. Hij dreigt ook met herstructurering zonder sociaal plan als er geen akkoord komt. Lees hier meer.