Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

2 jaar cel en rijverbod voor vluchtmisdrijf Oostende

2 jaar cel en rijverbod voor vluchtmisdrijf Oostende

Nieuws
30/01/2018

Zijn advocaat Jelle Dejaegher vroeg voor zijn cliënt een voorwaardelijke celstraf gekoppeld aan strenge probatievoorwaarden. "Hij moet heropgevoed worden, hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Een celstraf is geen oplossing. Een zware werkstraf zou mooier zijn". Maar daar had de rechter geen oren naar. Omdat de beklaagde door zijn cannabisverslaving lichamelijk ongeschikt is om nog een voertuig te besturen, legt de rechter hem een levenslang rijverbod op. Pierre B. zal pas na twee jaar een aanvraag mogen indienen om zijn rijbewijs eventueel terug te krijgen. Als dat gebeurt, zal de beklaagde wel nog eerst ruim vijf jaar rijverbod moeten uitzitten.

Feiten

In augustus gaf Pierre B. enkele minderjarige meisjes uit Vlaams-Brabant een lift richting Westende. Hij was vergezeld van een vriend en even later stapte ook een vriendin van hem in de auto. Toen hij op de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkte, sprongen twee meisjes uit het voertuig. Daarop vluchtte hij met een snelheid van 160 km. per uur weg. Maar op de Nieuwpoortsesteenweg reed hij met zijn voertuig in een bouwput. In zijn wagen vielen vier zwaargewonden, de bestuurder vluchtte weg en kon enkele dagen later onderschept worden in zijn woonplaats. Het voertuig bleek geseind te staan (lees verder onder de foto)

Inbraak bij vader

De verdachte probeerde nog te vluchten, maar hij liep op krukken en geraakte niet ver. Hij werd op 26 augustus opgepakt en aangehouden.

Na meer dan twee maanden voorhechtenis werd hij in november onder voorwaarden vrijgelaten door de raadkamer. Maar al op de eerste dag bleek het voor hem moeilijk om zijn voorwaarden na te leven. Zo moest hij intrekken bij zijn moeder, maar was hij daar uiteindelijk toch niet welkom. Daarna pleegde hij samen met enkele vrienden ook nog een inbraak bij zijn vader. Door het schenden van zijn voorwaarden belandde hij eind december 2017 opnieuw in de cel.

De Brugse raadkamer verwees de 18-jarige Waalse verdachte op 9 januari naar de politierechtbank.

Excuses

Pierre B. nam vandaag zelf het woord. "Ik bied mijn excuses aan aan de slachtoffers en wou enkel goed doen. Ik was in paniek en ben daarom weggevlucht na het ongeval."

Auteurs: