Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

18 West-Vlaamse scholen krijgen budget om gebouwen te huren

18 West-Vlaamse scholen krijgen budget om gebouwen te huren

Nieuws
27/06/2018

Eind 2017 lanceerde Crevits een tweede oproep voor huursubsidies, daarmee kunnen scholen hun capaciteit uitbreiden of gebouwen vernieuwen. De scholen hadden tijd tot 1 april om dossiers in te dienen en nu heeft de minister 18 aanvraagdossiers goedgekeurd. Dat gebeurde niet zomaar: de subsidies werden uitgedeeld op basis van criteria zoals duurzaamheid, multifunctionaliteit en de nood aan extra plaatsen.

Met de subsidies kunnen scholen snel bijkomende plaatsen realiseren of bestaande infrastructuur renoveren. Dat kan nuttig zijn in bijvoorbeeld een nieuwe woonwijk waar veel nieuwe jonge gezinnen komen wonen. Het is dan efficiënter om een gebouw te huren in plaats van het te kopen. "Het is een manier om snel in te spelen op een veranderend onderwijslandschap en ruimtelijke ontwikkelingen", aldus de minister.

Van de 18 projecten in West-Vlaamse scholen zijn er 9 voor basisscholen en 4 voor het secundair onderwijs. Ook 1 school uit het buitengewoon onderwijs en 1 internaat krijgen huursubsidies. De betrokken scholen bevinden zich in Brugge, Hooglede-Gits, Ieper, Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Menen, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Poperinge, Roeselare en Torhout.