Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

18 nieuwe West-Vlaamse streekproducten erkend

18 nieuwe West-Vlaamse streekproducten erkend

Nieuws
29/01/2021

Dat brengt het totaal op ongeveer 280 erkende 100% West-Vlaams streekproducten en hoeveproducenten.

Streekproducten

In het Brugse Ommeland mogen De Houtlandse Brouwers voortaan een vijftal Houtlandse bieren 100% West-Vlaams noemen. Ook het Torhouts sparappeltje van Chocolatier Dumon uit Torhout pronkt voortaan met het label. Brouwerij B uit Blankenberge krijgt een erkenning voor drie streekbieren: n’Echten, B15 en Roeschaart. (Lee verder onder de foto)

De Veurn’Ambachtse uit Alveringem kreeg drie erkenningen: voor hun ‘Black Albert’ paté, rillette en vleesbrood. Verder in de Westhoek verschijnt de biertruffel Pater Pitte van Chocolaterie Ledoux uit Langemark op de lijst en worden de confituren van ’T één en ’t ander uit Ieper ook een erkend streekproduct. Voor Duin en Polder komt er nog een streekproduct bij, namelijk advocaat.

In Oostende zijn de zwienemutsen van Deschildre en de Vlaamse begijntjes van Délice Chocolaterie voortaan 100% West-Vlaams streekproduct. In de categorie koffie mag Koffie Kàn uit Wenduine nog een erkenning opstrijken voor hun BIO koffies.

Hoeveproducenten

Drie hoeveproducten zijn voortaan ook 100% West-Vlaams. In de Leiestreek is Hoeve De Drie Linden uit Sint-Denijs (Zwevegem) voortaan een erkend verkooppunt, net zoals Zuivelhoeve De Potterie uit Brugge en Ieperleedhof uit Leffinge.

Auteurs: 
Redactie