Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

18-jarige ramt garagebox in Geluwe

18-jarige ramt garagebox in Geluwe

Nieuws
07/03/2018

Het ongeval gebeurde even na zeven in de Ieperstraat.  Eigenaar Wim Casier (44) woont vlakbij. "Ik was aan het eten tot ik plots een grote klap hoorde", vertelt hij. "Ik liep snel naar buiten en zag hoe een muurtje en mijn garagebox kapot gereden waren. De bestuurder had vluchtmisdrijf gepleegd.

Er is grote materiële schade. Mijn garagebox is ongeveer een meter opgeschoven door de klap. De constructie is amper een tweetal jaar oud. Jammer genoeg stond mijn wagen in de garagebox geparkeerd op het moment van het ongeval. De wagen is dus ook beschadigd, maar ik kan nog niet inschatten in welke mate.

Niet gedronken

De 18-jarige bestuurder uit Menen had zich nog dezelfde avond aangegeven bij de politie. "Hij was blijkbaar in paniek thuisgekomen", zegt Wim. "Niet veel later is zijn vader afgezakt naar de plaats van het ongeval. Ik denk dat het anders maar een kwestie van tijd zou geweest zijn om de aanrijder te vinden, want de buurt wordt gefilmd met camera's van een aanpalend bedrijf."

Volgens de lokale politie had de bestuurder niet gedronken. "De reden waarom hij in eerste instantie wegvluchtte, is mij nog niet duidelijk", aldus hoofdcommissaris Georges Aeck. De brandweer ruimde de brokstukken en een kraan moest de garage optillen.

Auteurs: 
Thijs Pattyn