Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

16.000 festivalgangers genieten van Het Beste  van ’t Westen’

16.000 festivalgangers genieten van Het Beste  van ’t Westen’

Nieuws
07/08/2022

Onder een stralende zon ging de voorlaatste dag van festival Dranouter van start. Op het programma stonden onder meer Guido Belcanto, Tourist LeMC, Turfu, Fara én Het Beste Van 't Westen featuring Flip Kowlier, Brihang, Wannes Cappelle en Wim Opbrouck & Wim Willaert van De Dolfijntjes. Een uitzonderlijk optreden dat vijf artiesten die in het West-Vlaams zingen samen brengt op 1 podium.

"Eerder deze week mochten we al aankondigen dat alle losse zaterdagtickets de deur uit waren", zegt organisator Bavo Vanden Broeck. "Kort daarna waren ook alle tweedaagse tickets alsook alle weekendtickets de deur uit. Mensen keken verlangend uit naar deze festivaleditie."

Kort na de middag was er al veel volk op het festivalterrein, onder andere voor Eurosongrevelatie Dadi Freyr en het Schotse exportproduct Elephant Sessions. Het laatste optreden van SX liet het hoofdpodium goed vollopen. Na een loopbaan van meer dan 10 jaar, besloten Stefanie Callebaut en Benjamin Desmet om SX voor onbepaalde tijd te stoppen. Callebaut gaf mee dat het speciaal voelde om hun laatste optreden op Festival Dranouter te spelen, omdat het voor hen daar allemaal begon.

Vandaag treden onder meer ZAZ, Integalactic Lovers, Sylvie Kreusch, Yong Yello, Kids With Buns, Folk Nevermind, Imar en Douglas Firs op. De Dranouter Trail gaat ook voor het eerst door. Deelnemers kunnen een loopparcours volgen over de mainstage, de campings en het dorpsplein. Onderweg zorgen acteurs, muzikale verrassingen en animatie voor sfeer.

Auteurs: 
Thomas Soen