Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

15.000 mensen op Nostalgie Beach Festival

15.000 mensen op Nostalgie Beach Festival

Nieuws
14/08/2016

OMD zorgde gisteren voor het orgelpunt van een zeer gesmaakt Nostalgie Beach Festival 2016. Na drie edities is het muziekevenement met classics uit de jaren '80 en '90 uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de festivalzomer aan de Belgische kust.

Op de Main Stage gooide OMD meteen de beuk erin met hét nummer dat iedereen kent: 'Enola Gay'. De Britse pionier van de synthpop liet het publiek ook proeven van nieuwe songs, maar het waren toch vooral de classics die bleven nazinderen. 'Electricity', '(Forever) Live And Die', 'So In Love', 'Locomotion' en natuurlijk het onsterfelijke 'Joan Of Arc (Maid Of Orleans)'.

Hoogtepunten

Het avondprogramma stond overigens bol van de hoogtepunten. The Pointer Sisters met de 70-jarige Ruth, dochter Issa en kleindochter Sadako swingden de pannen van het dak. In hun bontgekleurde jurkjes regen ze 'He's So Shy', 'Automatic', 'Fire', 'I'm So Excited' en vele andere classics naadloos aan elkaar. Ook Bonnie Tyler deed met haar wereldberoemde schorre stem de muzikale harten sneller slaan. De Welshe zangeres vulde 'It's A Heartache', 'Total Eclipse Of The Heart' en 'Holding Out For A Hero' aan met een sublieme cover van 'Simply The Best', een eerbetoon aan Tina Turner.

Eerder op de festivaldag gooide de belpop van The Schmutz hoge ogen. Het talrijk opgekomen publiek zong 'Love Games', de eighties classic met die wondermooie intro, luidkeels mee. De Waalse rockformatie Machiavel breidde een vervolg aan het Belgische feestje. Frontman Mario Guccio en zijn bandleden eindigden in schoonheid met een beklijvende versie van 'Fly'. Nog een uitschieter was de Britse jazzfunkgroep Level 42. Met 'Love Games', 'Running In The Family', 'Lessons In Love' en vele andere toppers zette de groep van Mark King haar beste optreden in jaren neer.

Op het Marquee Podium gaven eerder op de dag ook al Sydney Youngblood, Ace of Base, Fine Young Cannibals en Imagination het beste van zichzelf. Het publiek ontplofte bij het unieke reünieconcert van The Dinky Toys met o.m. ‘Can’t Keep My Hands Off You’, ‘Declaracion de Amor’ en ‘y Day Will Come’.

Topeditie

Vanaf 17 uur stond het nieuwe festivalterrein in Sportpark Krokodiel in Middelkerke vol van het volk. Met meer dan 15.000 liefhebbers van classics uit de jaren '80 en '90 heeft het Nostalgie Beach Festival opnieuw een topeditie achter de rug.

Auteurs: