Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

11 weetjes over het 11de FFO

11 weetjes over het 11de FFO

Nieuws
08/09/2017

1. Wim Opbrouck als ‘Master’

Acteur Wim Opbrouck is dit jaar gastheer van Filmfestival Oostende. Als centrale gast (‘Master’) mocht Opbrouck 10 films kiezen die tijdens het festival worden vertoond. Zijn ‘Master Selection’ bestaat onder meer uit ‘Hotel Rwanda’ van Terry George en ‘Paths of Glory’ van Stanley Kubrick.

2. Opbrouck kiest voor een vrouwelijke Wim op de affiche

Als centrale gast staat Wim Opbrouck natuurlijk op de affiche van het filmfestival. Voor het campagnebeeld zocht hij zijn inspiratie in de ultieme transformatie die elke acteur of actrice doorvoert voor het vertolken van een rol. Wim stelde voor om als vrouw op de foto te staan, waarmee hij een knipoog geeft naar het acteren pur sang.

3. Schoon volk op de rode loper

Ook dit jaar verwachten we heel wat nationale en internationale sterren op de rode loper. Dit jaar onder de genodigden: Filip Lenaerts, Els Dottermans, Frank Focketeyn, Marc Bary, Line Pillet, Maarten Ketels, Jaap Van Heusden, Steven Rubinstein Malamud en nog zoveel anderen.

De voorbije jaren stond er al heel wat “schoon volk” op de rode loper: Pierce Brosnan, Adrien Brody, Anton Corbijn, Jane Birkin, Jennifer Saunders, Ben Elton, Rik Mayall, John Nettles, Willeke van Ammelrooy, Jeroen Krabbé en Matthias Schoenaerts.

4. De Ensors

Eén van de hoogtepunten van het festival is ongetwijfeld de uitreiking van De Ensors, de Vlaamse filmprijzen. De awards worden dit jaar uitgereikt op 16 september 2017 in het Kursaal van Oostende. Dit jaar strijden 26 Vlaamse films en coproducties met Wallonië en Nederland voor de Ensors in 17 categorieën. Op het gala worden ook de Industry Award en de Telenet Publieksprijs uitgereikt.

5. Filmcafé on Tour

Tijdens het festival kan het publiek al kennis maken met de genomineerde films tijdens Filmcafé on Tour, een project waarbij films getoond worden in plaatselijke cafés en buurthuizen. Bij deze gezellige filmvoorstellingen zijn er telkens enkele cast- en crewleden van de film aanwezig. In de deelnemende cafés kan iedere toeschouwer bovendien genieten van een gratis Brugse Zot.

6. Met z’n 99 op “The Walk of Fame”

Op de zeedijk van Oostende werd al heel wat nationaal en internationaal talent vereeuwigd op de“walk of Fame”. Dit jaar krijgen opnieuw 11 talenten een ster: Wim Opbrouck, Gilles Coulier, Sam Louwyck, Viviane De Muynck, Maria Kraakman, Kornél Mundruczó, Johan Leysen, Joel Hopkins, Heleen Van Royen en de winnaars van de Ensors voor Beste Acteur en Beste Actrice

Met deze sterren erbij zijn 99 acteurs en actrices  vereeuwigd op de zeedijk.

7. Jij kan mee bepalen welke film de EuroMillions Publieksprijs wint

Alle films die vertoond worden tijdens FFO17 komen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor de EuroMillions Publieksprijs. Elke bezoeker van het festival krijgt een stemformulier en bepaalt zo mee welke als dé beste film van het festival wordt uitgeroepen.

8. Internationale LOOK!

Competitie De internationale LOOK! is uniek in Europa en vestigt aandacht op de esthetische kwaliteiten van cinema en het visuele vermogen van film. De films strijden voor de prijs voor Beste Film. Daarnaast is er ook een prijs voor Beste D.O.P. (Director of Photography).en Beste Production Design (art direction, kostuums, make-up en visuele effecten). Alle prijzen worden uitgereikt door een internationale jury. Acht films maken kans op een LOOK! – prijs.

9. Cargo opent het festival

Dit jaar mag ‘Cargo’ op vrijdagavond het filmfestival openen. De film van Gilles Coulier vertelt het verhaal van Jean Broucke die na de dood van zijn vader achterblijft met het familiebedrijf, een enorme schuldenberg, tal van onuitgesproken conflicten en zijn twee broers. Tickets voor de voorstelling zijn allemaal uitverkocht. Bekijk hier onze reportage over Cargo.

10. Naar de cinema gaan hoeft niet duur te zijn!

Voor slechts 30 euro kan je met de festivalpas genieten van ALLE films uit het programma van FFO! Ben je jonger dan 26 jaar, dan geniet je van een extra voordelige prijs van 20 euro, leden van Filmclub 62 betalen 25 euro. Je kan een pas aanvragen en bestellen via de website van Filmfestival Oostende.

11. Focus & WTV brengt je van alles op de hoogte tijdens Filmcafé

Van maandag 11 september tot vrijdag 16 september kan je elke dag na het nieuws van Focus & WTV kijken naar FFO Filmcafé: een gezellig studiogesprek met tal van sterren uit de filmwereld. Bovendien kan je ook alles hier online volgen.