Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

11 miljoen subsidies voor scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen

11 miljoen subsidies voor scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen

Nieuws
10/11/2017

Bijna 8 miljoen euro gaat naar grote schoolbouwprojecten. Ruim 3 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium. Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits volop de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen voort.

20 West-Vlaamse scholen krijgen een subsidie van meer dan 100.000 euro. Zo krijgt de Gemeentelijke basisschool ZuidStasegem in Harelbeke 3,7 miljoen euro subsidie voor een passief-nieuwbouw en krijgt de gemeentelijk basisschool Het Beverbos in Lichtervelde een subsidie van 1,5 miljoen euro voor de uitbreiding van hun school. 47 scholen krijgen een subsidie van minder dan 100.000 euro, dat gaat dan concreet bijvoorbeeld om kleine herstelwerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ”Opnieuw wordt er 11 miljoen euro geïnvesteerd in het vernieuwen en moderniseren van schoolgebouwen in West-Vlaanderen. Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo groot als deze legislatuur. In 2017 alleen al kregen scholen in West-Vlaanderen 23,5 miljoen euro aan reguliere subsidies. Met daarnaast nog eens de investeringen via publiek-private samenwerking en de huursubsidies, worden de schoolgebouwen echt in sneltempo vernieuwd.”

Auteurs: