Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

10 jaar gevorderd voor moordpoging met kussen

10 jaar gevorderd voor moordpoging met kussen

Nieuws
20/10/2015

Het koppel had al een tijdje geen relatie meer, maar ze verbleven wel nog geregeld in dezelfde woning. In de nacht van 4 op 5 juli probeerde Jürgen D. om 4 uur de slapende vrouw te versmachten met een kersenpitkussen. Hun tienjarig zoontje hoorde zijn moeder om hulp schreeuwen, waardoor de hulpdiensten op tijd verwittigd werden. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar.

Moordpoging

Volgens meester Mélanie Sevenant, advocate van de burgerlijke partij, gaat het overduidelijk om een moordpoging. Haar cliënte had 's avonds al in de gaten dat haar ex zenuwachtig was. "Toen ze wakker werd had ze een kussen op haar hoofd. Hij zei dat het te laat was en bleef duwen. Gelukkig speelden de feiten zich af in een waterbed en kon ze nog af en toe naar lucht happen." Procureur Frank Demeester voegde eraan toe dat dergelijke feiten vroeger voor het hof van assisen werden gebracht. Het OM vorderde tien jaar gevangenisstraf.

De verdediging pleitte dat Jürgen D. niet de intentie had om de vrouw om het leven te brengen. Meester Mieke Byttebier stelde dat D. die nacht zelfs als eerste ging slapen. Het blijft onduidelijk wat dan wel zijn bedoeling kon geweest zijn. In ieder geval merkte meester Kim Devoldere op dat de beklaagde uit zichzelf spontaan stopte met drukken. De verdediging vroeg een straf met uitstel voor slagen en verwondingen. De rechtbank doet uitspraak op 17 november.