Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

1 jaar voor de verkiezingen in Wevelgem

1 jaar voor de verkiezingen in Wevelgem

Nieuws
09/10/2017

Burgemeester Jan Seynaeve van CD&V heeft er straks twee en een halve legislatuur als burgemeester van Wevelgem opzitten. Zijn partij heeft er met 18 zetels de meerderheid. Hij ziet een nieuw ambtstermijn alvast zitten.

De grafiek toont de zetelverdeling na de verkiezingen van 2012. De percentages zijn de behaalde resultaten in de gemeenteraadsverkiezingen in 2012.

Wat gebeurde er politiek tussen 2012 en nu?

Halfweg de legislatuur stop Chris Loosvelt als schepen en OCMW-voorzitter. Schepen Frank Acke volgt haar op als voorzitter en Kevin Defieuw krijgt haar schepenambt. Bij N-VA worden drie van de zeven raadsleden al na drie jaar vervangen. Het zijn persoonlijke redenen die spelen.

Opvallend in Wevelgem is zeker de volledig vernieuwde bibliotheek. De gemeente krijgt ook een nieuw WZC.  En er is ook nog een nieuw grootschalig project op til. Samen met het Sint-Pauluscollege zal het bestuur de Porseleinhallen uitbreiden, ook het Kunstonderwijs zal er onderdak vinden. Er wordt ook gewerkt aan het dossier voor het nieuwe zwembad op het Sportcentrum. Dat moet in 2020 klaar zijn.

In deelgemeente Moorsele zijn de werken volop bezig om het centrum te vernieuwen en in Gullegem loopt een inspraakronde voor een nieuw OC.

Wevelgem stond ook in de schijnwerpers omdat Ikea er een locatie op het oog heeft voor een nieuwe vestiging. De gemeente wil garanties naar mobiliteit en leefbaarheid toe.

Lees ook

 

De top 10 van voorkeursstemmen in 2012

Naam Partij Aantal stemmen
SEYNHAEVE Jan CD&V 4.267
DESMET Mathieu CD&V 3.129
BREUGHE Geert CD&V 2.352
MAES Lobke CD&V 1.953
GALLE Bernard CD&V 1.701
DEFIEUW Kevin CD&V 1.303
TANT Stijn CD&V 1.284
ACKE Frank CD&V 1.279
DE CLERCK Marie CD&V 1.094
LOOSVELT Chris CD&V 1.053

Auteurs: 
Redactie