Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lofoten en Vesteralen

Lofoten en Vesteralen

Download hier de brochure

Schrijf je hier in voor de infoavond

De uitgestrekte eilandenarchipels van de Vesterålen en de legendarische Lofoten bieden permanent een prachtig panorama van spitse bergtoppen die loodrecht uit de zee oprijzen. Een blik op de zee-engte Risøyrenna blijft vast in jouw geheugen gegrift. Ook de passage door de Raftsund lijkt wel recht uit een schilderij te komen. Op sommige plaatsen is de passage slechts 100 meter breed en lijken de steile rotsen perfect uitgeslepen.

Deze voormiddag verkennen we met onze gids de Vesterålen-eilanden. We gaan o.a. naar Harstad, waar ze fier zijn één van de oudste kerken ter wereld te hebben. We worden meegenomen in de geschiedenis, en de Vikingverhalen, bij een Noorse familie eten we ook de beste taart van Noorwegen, we bekijken het handwerk ter plaatse en genieten van de landschappen.

We gaan terug aan boord in Sortland en genieten van de lunch.

Bij gunstig weer varen we ook opnieuw door de extreem smalle Trollfjord; het lijkt wel alsof je de rotswand kan aanraken vanaf het dek. Je waant je te midden van versteende trollen, links en rechts.

In Stokmarknes bevindt zich het Hurtigrutenmuseum. Vroeger was dit het officiële startpunt. We komen opnieuw langs Svolvær en Stamsund en tegen de avond verlaten we de eilanden en zetten we koers naar het vasteland.