Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geschiedenis

Geschiedenis

De regionale televisiezenders Focus en WTV staan al sinds 1993 elke dag tussen de West-Vlamingen en houden de vinger aan de pols van wat leeft in onze provincie. West-Vlaanderen telt dus twee afzonderlijke regionale zenders. De activiteiten werden vastgelegd door een (even adem halen) decreet houdende de organisatie en de erkenning van niet-openbare regionale televisieverenigingen (oktober 1991). Hierin vinden we o.a. de zendgebieden terug die beide zenders moeten bedienen.

WTV was vanaf februari 1993 actief vanuit Kuurne. Focus startte in september 1993 en was gevestigd in Jabbeke. Sinds 2002 zijn de activiteiten van de twee regionale zenders Focus en WTV verenigd bij de Regionale Media Maatschappij nv (of kortweg RMM), met Roeselare als uitvalsbasis. RMM is de exploitatiemaatschappij van de regionale tv-omroepen Focus en WTV in West-Vlaanderen en van het audiovisuele productiehuis Picstory.

Hoewel beide zenders heel sterke gelijkenissen tonen qua uitzicht, programmatie… spreken we nog steeds van twee verschillende regionale zenders voor de provincie West-Vlaanderen.