Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dinsdag 10 september

Dinsdag 10 september

Lyon –Halles de  Bocuse - Bourg en Bresse – Lyon

Na het ontbijt verkennen we eerst  per kabelspoor  de hoogtes van Fourvière, en gaan we zo terug in de geschiedenis tot aan de Romeinse oorsprong van de stad. Een plek waar we ook genieten van het schitterende vergezicht. We bezoeken de indrukwekkende Basiliek van Fourvière, uit 1872 in eclectische stijl en symbool van de stad. We ontdekken Fourvière als de oude markt of het «Forum Vetus» van het oude Lugdunum, hoofdstad van de drie Gallo-Romeinse provincies.

En wie Lyon zegt, zegt gastronomie en een hoop streekspecialiteiten. Dé plek om die allemaal bijeen te zien, te proeven of om inkopen te doen, heet ‘de Hallen van Bocuse’. Daar halen we ons hartje op!

Na de lunch aan boord rijden we naar  Bourg en Bresse, de historische hoofdstad van de Bresse. Onze eerste stop is het Monastère de Brou, een laatgotisch meesterwerk met een rijke geschiedenis. Margareta van Oostenrijk liet de kerk in laatgotische stijl bouwen, nadat haar man Philibert, hertog van Savoie, was gestorven. In de kerk zien we het uit carrara-marmer gebeeldhouwde graf van het echtpaar, de bewerkte houten koorstoelen, de brandglasramen en het koorhek met sierlijke bogen. De oude binnenstad herbergt nog een aantal interessante vakwerkhuizen, o.a. een 15de¬eeuws huis op de hoek van de Rue Gambetta en de Rue Basch, en het Maison des Gorrevod. We bezoeken de Eglise Notre–dame, deels in gotische en deels in renaissancestijl gebouwd. En op onze terugrit naar Lyon houden we ook nog halt in Perouges, een waar mekka voor liefhebbers van de Middeleeuwen. De kronkelige straatjes, de prachtige huizen en de gezellige pleintjes nodigen uit tot wandelen en rondkuieren. De stad werd trouwens al heel vaak gebruikt als filmdecor.

’s Avonds eten we aan boord, en wie dat wil, kan nog een ‘stapje zetten’ in Lyon…

Cruise op de Rhône - fotogalerij