Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vette beats op Ostend Beach

Vette beats op Ostend Beach

Verslag
10/07/2017

De verwachtingen waren hoog gespannen toen we gisteren aankwamen op Ostend Beach. Het elektronisch muziekfestival werd dit jaar immers nog door Pulseradio (Brits online platform voor elektronische muziek) verkozen tot het beste strandfestival ter wereld. En ja hoor, alle ingrediënten voor een zomers topfeestje waren in overvloed aanwezig: er was zon, zee, strand én de strakke beats van tientallen internationale en nationale acts. Die acts waren bovendien verspreid over vier podia, die we met gemak op vijf minuten allemaal eens konden aflopen. Het terrein was dus vrij klein en gezellig, maar pijn in de voeten konden we toch niet helemaal vermijden… Volop dansen wanneer we bij een stage bleven plakken en schoenen die steeds zwaarder werden van het zand klaarden dat klusje ook wel.

Eten en drinken koop je met Shells

Wat dan nog ontbreekt? Een hapje en een drankje natuurlijk! Daarvoor ging Ostend Beach dit jaar voor het eerst volledig cashless. In plaats van de gebruikelijke euro was de belangrijkste munteenheid dit weekend in Oostende namelijk voor even ‘Shells’. Voor tien euro kregen festivalgangers ter plekke zes virtuele schelpen op de chip in hun bandje. Kochten ze echter van tevoren al hun Shells kregen ze steeds nog wat extra bij. Met zes Shells konden wij een frietje met andalouse en een colaatje bestellen en dan hadden we zelfs nog één Shell over. Die zou naar het schijnt niet verloren gaan, want de overgebleven Shells worden tot drie weken na het festival terug betaald.

Dat we bovendien voor een frietje kozen geeft ook aan dat Ostend Beach nu niet meteen het festival was met de grootste culinaire hoogstandjes. We kwamen vooral de klassieke frieten, hamburger, pizza en pasta tegen. Al mogen we niet te kritisch zijn: ook Jeroen Meus’ Würst was er en ook Nick Bril, chef van The Jane en zelf dj op Ostend Beach, had zijn foodtruck in het zand geparkeerd. Uiteindelijk maakte het de feestvierders maar weinig uit: zij kwamen voor de muziek en namen voor wat krachtvoer zeker en vast genoegen met het typische festivalfood.  

Afgelopen om middernacht

Op zowel zaterdag als zondag opende Ostend Beach om 12 uur de deuren, maar terwijl men op zaterdag tot 2 uur kon blijven dansen, ging op zondag om klokslag middernacht de stekker er onverbiddelijk uit. Voor velen was maandag immers werkendag. Opstaan was voor diegenen vanochtend wellicht even pijnlijk, maar gelukkig hebben ze een geweldig weekend achter de rug om vandaag af en toe aan terug te denken!

Auteurs: