Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Yves Lampaert is nieuwe provinciale kampioen

Yves Lampaert is nieuwe provinciale kampioen

Sport
11/09/2014

Bijna 180 renners komen aan de start in Izegem voor 16 ronden van 10 kilometer. Al heel vroeg in de wedstrijd vormt zich een kopgroep van 17 man met daarbij 4 renners van Topsport Vlaanderen-Baloise: Wallays, Waeytens, Vanspeybroek en De Buyst. Daarnaast ook nog klinkende namen zoals Iljo Keisse,  Tosh Van Der Sande, Baptiste Planckaert en Danny Van Poppel.

Het peloton houdt de kopgroep in het vizier. De voorsprong wordt nooit groter dan 2 minuten. Op 4 ronden van het einde breekt de wedstrijd open. 7 man rijden weg. Daarbij drie West-Vlamingen: Baptiste Planckaert, Jelle Wallays en Zico Waeytens, de anderen zijn Leukemans, Krul, Van Der Sande, en Keisse.

Alleen een beresterke Yves Lampaert kan de sprong naar voor nog maken. Hij gaat op en over de zeven. Leukemans haakt aan. De rest is verloren. In de spurt met is een moegestreden Leukemans geen partij voor Lampaert. De man uit Ingelmunster wint en is zo ook de nieuwe provinciale kampioen. " Het moet allemaal een beetje meezitten. Het is niet altijd zoals op televisie. Mooi afscheidsgeschenk voor de ploeg ? Ik denk het wel, ik heb mij altijd ingezet voor de ploeg. Ik heb mij altijd getoond, altijd ingezet voor de ploeg. Ik ben blij dat ik zo afscheid heb kunnen nemen."