Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roeselare weet opnieuw wat verliezen is

Roeselare weet opnieuw wat verliezen is

Sport
07/01/2017

Het veld van het volledig uitverkochte Bosuilstadion lag er voor deze topper in eerste klasse B hard bevroren bij met hier en daar ijsplekken. De winterse omstandigheden speelden beide teams parten en in het eerste halfuur moesten de toeschouwers zich dan ook vooral opwarmen aan een paar halve kansjes.

Op het halfuur kwam Roeselare goed weg toen Dequevy de bal tegen de paal knalde. Ook Van Eenoo  - voor Roeselare - en Owusu  -voor Antwerp - lieten elk nog een kans liggen: 0-0 aan de rust dus.

De eerste tien minuten van de tweede helft waren voor Roeselare dat gretig uit de kleedkamer kwam.  Kehli bediende Ibou en die leek de 0-1 op het bord te gaan zetten, maar Antwerpgoalie Debaty stak er in allerijl nog een stokje voor. 

Daarna nam Antwerp duidelijk het commando over en dat resulteerde ook in een verdiende voorsprong. De Roeselaarse buitenspelval stond eventjes niet goed afgesteld en Owusu, vorig seizoen nog een half jaar uitgeleend aan Roeselare, profiteerde. Dequevy had nog twee keer de 2-0 aan de voet, maar een ijzersterke Biebauw en de deklat verhinderden een grotere voorsprong van de thuisploeg.

Roeselare verliest zo dus voor het eerst sinds begin september vorig jaar. Wit-zwart blijft wel de rangschikking van de tweede periode aanvoeren, al komt Antwerp nu op één punt te staan en kan Lierse zich morgen naast Roeselare nestelen bovenin.

Auteurs: