Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

OMS Ingelmunster en KFC Izegem fusioneren

OMS Ingelmunster en KFC Izegem fusioneren

Sport
08/02/2017

Xavier Van Honsebrouck, voorzitter van OMS Ingelmunster en Paul Seynaeve, voorzitter van KFCI Izegem konden deze middag samen trots het nieuws melden.

In het verleden is al een aantal keer sprake geweest  van een fusie. Vandaag zijn de geesten gerijpd en is er een unanieme beslissing om er samen voor te gaan, onder het mom van “If you want to go fast, go alone. If you want to go further, go together.”

Xavier Van Honsebrouck: “Het idee heeft lange tijd moeten rijpen, maar we moesten kort op de bal spelen om de fusie te kunnen realiseren tegen het einde van het seizoen. We moesten ook snel communiceren, want zo’n nieuws kan je ook niet achter gesloten deuren houden.“

Paul Seynaeve: “Sportief hebben we alles in huis om in eerste amateurliga te spelen. Bovendien bestaat KFC Izegem in 2026 100 jaar. Dan willen we mikken op een plaatsje in Eerste Klasse B.

Jeugdwerkingen blijven langer apart

Beide jeugdwerkingen blijven volgend seizoen bestaan, en krijgen de tijd om naar elkaar toe te groeien. Nog dit seizoen ondertekenen we een samenwerkingsverband tussen beide teams.

Vernieuwde stadion, Van Honsebrouck voorzitter

In Izegem wordt momenteel gewerkt aan een nieuw stadion. Vanaf 2018 zou de nieuwe club daar kunnen spelen. Op dat moment zet Paul Seynaeve ook een stapje opzij en wordt Van Honsebrouck voorzitter van KFC Mandel United. Tot op dat moment blijft Seynaeve dus voorzitter en zal de ploeg in het stadion van Ingelmunster spelen.

Herbekijk de integrale persconferentie

 

Auteurs: