Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Lothar Verhulst rondt AVIA Wcup-demonstratie af in La Route des Géants

Lothar Verhulst rondt AVIA Wcup-demonstratie af in La Route des Géants

Sport
18/07/2016

La Route des Géants is een nieuwe internationale 1.1-koers voor junioren tussen Ieper en het Noord-Franse Saint-Omer. De eerste 50 kilometer lopen via een boog langs Diksmuide over West-Vlaamse wegen om daarna in Haringe de grens naar Frankrijk over te steken. In dat eerste wedstrijdgedeelte vormt zich in schijfjes een kopgroep van dertien renners. Dat zijn het Avia-trio Loran Cassaert, Tom Vandermosten en Lothar Verhulst, Vincent Cavey en Kilian Baillievier van Spider King EFX ETIXX, en de enkelingen Aaron Van Poucke, Viktor Verschaeve, Nils Sinschek, Corentin Waras, Clement Javouhey, Dimitri Hopin, Willem Bok en Emri Vorster.

Het peloton verliest steeds meer terrein, zodat snel duidelijk wordt dat de winnaar vooraan zit. De finale speelt zich af op en rond de Wattenberg, waar de renners vier keer over moeten. Het Avia-trio neemt de koers in de laatste ronde in handen. Loran Cassaert en Tom Vandermosten delen een prik uit, maar het is uiteindelijk Lothar Verhulst die met een sterke sprong op de helling de rest het nakijken geeft. 

In de laatste tien kilometer houdt de Ledegemnaar knap stand en in Saint-Omer mag hij solo de armen in de lucht gooien. Na Menen-Kemmel-Menen zijn tweede zege in 1 week tijd.
 

Auteurs: