Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kris Boeckmans wint Gullegem Koerse

Kris Boeckmans wint Gullegem Koerse

Sport
02/06/2015

Gullegem blijft ondanks de afwezigheid van toppers als Boonen, Gilbert en Cancellara de koninging der kermiskoersen met een nergens gezien deelnemersveld. Dit jaar aan de start o.a. Greipel, Van Avermaet; Terpstra en Devolder.

Ondanks de felle wind blijft de koers lang gesloten. Pas over halfweg krijgen we de eerste uitval die ergens toe leidt met Greg Henderson van Lotto-Soudal, en Gianni Vermeersch van Sunweb-Napoleon Games.

Hun voorbeeld krijgt navolging, en even later komt er een serieuze kopgroep. Lotto-Soudal is het best vertegenwoordigd met Greipel, Boeckmans, Lighthart, Van Der Sande en Henderson. Nog bekende namen vooraan, Yves Lampaert, deenige van Etixx-Quick.Step, Stijn Devolder van Trek, Greg Van Avermaet van BMC, SvenVanthourenhout van Crelan, Jan Ghyselinck van Wanty, Joeri Calleeuw van Veranda’s Willems. En ook wat elite zonder contract zoals Emiel Vermeulen, Maxime Farazijn, Benjamin Verraes, en Jens Vandenbogaerde. Te veel mooi volk vooraan, en het peloton geeft de strijd al vlug op. De winnaar zit vooraan.

Lotto-Soudal probeert zijn numerieke overwicht uit te spelen, en stuurt Tosh van Der Sande naar het front. Hij krijgt bijna een minuut. Yves Lampaert voelt het gevaar, maar krijgt waakhond Kris Boeckmans mee. Er komt nog volk terug uit de achtergrond.  Nog ene van Lotto-Soudal, Greg Henderson, ook Greg Van Avermaet en Jan Ghyselinck en knap ook van Joeri Calleeuw en Benjamin Verraes.

Met zijn achten gaan ze naar de finish, en daar staat geen maat op Kris Boeckmans, die het haalt voor Verraes en Van Avermaet.

Uitslag

1. Kris Boeckmans

2. Benjamin Verraes

3. Greg Van Avermaet

4. Yves Lampaert