Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

José Izquierdo wint Gouden schoen

José Izquierdo wint Gouden schoen

Sport
09/02/2017

De linkerwinger van landskampioen Club Brugge kreeg in de verkiezing 268 punten en haalde het zo afgescheiden van Anderlecht-aanvaller Lukasz Teodorczyk (183 punten) en zijn ploegmaat Ruud Vormer (86).

Met vier prijzen werd Club de grote slokop op deze editie van de Gouden Schoen. Voor Club is het de eerste Gouden Schoen sinds 2002, toen met Timmy Simons met het begeerde kleinood aan de haal ging. Izquierdo is de elfde speler in blauw-zwarte loondienst die op de erelijst van de Gouden Schoen mag pronken. Op die erelijst volgt Izquierdo voormalig Gentenaar Sven Kums op.

In navolging van AA Gent vorig jaar werd Club Brugge deze keer de grote slokop op het gala van de Gouden Schoen, met prijzen voor Michel Preud'homme (beste coach), Ludovic Butelle (beste doelman),

Timmy Simons (carrièreprijs) en naast een Gouden Schoen voor Izquierdo ook nog Ruud Vormer in de top drie van de eindstand.

De fans van landskampioen en competitieleider Club Brugge werden voor de start van het 63e gala van de Gouden Schoen verkozen tot 'Supporters van het Jaar', de award voor de meest enthousiaste en trouwe supporters.

Bekijk hier de fotogalerij van de Gouden Schoen.

Auteurs: 
Belga