Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jens Debusschere wint eerste rit van Tour Eurometropole

Jens Debusschere wint eerste rit van Tour Eurometropole

Sport
01/10/2015

De eerste rit in lijn van deze 75ste Tour Eurometropole ging tussen La Louvière en Chièvres, en was 164 kilometer lang. Het eerste nieuws van de dag was de opgave van Zico Waeytens, die teveel last ondervond van zijn patellapees.

Al vlug kwam een kopgroep van zes tot stand met Simone Antonini (Wanty-Groupe Gobert), Christophe Prémont (Verandas Willems), Alexander Geuens (Vastgoedservice-Golden Palace, Thomas Wertz (Wallonie-Bruxelles), Jayde Julius (MTN-Qhubeka) en Arthur Vanoverberghe (Topsport Vlaanderen-Baloise). Het peloton liet de zes begaan, en de voorsprong groeide tot boven de vier minuten. Chistophe Prémont had zijn zinnen gezet op de bergtrui, en ging net voor de bergzone alleen verder. Na de vijf beklimmingen liet hij zich weer inlopen.

De kopgroep bereikte de lokale ronden in Chièvres, maar de kloof was geslonken tot 1min50sec, en op 30km van de streep was hun liedje uitgezongen. Maar de spurtersploegen kregen nog geen vrijgeleide. Er kwam een nieuwe aanval van zeven man : Olivier Le Gac (FDJ), Pim Lightart (Lotto-Soudal), Ludwig De Winter (Wallonie-Bruxelles), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Giuseppe Fonzi (Southeast), Jan Dieteren (Leopard Development Team), Emiel Wastyn (Verandas Willems). Een moedige poging, maar zonder kans op succes. Jelle Wallays hield er wel de prijs van de strijdlust aan over.

In de spurt verzilverde Jens Debusschere zijn topvorm. Hij haalde het voor Raymond Kreder en Timothy Dupont.

UITSLAG

1) Jens Debusschere (Lotto-Soudal)
2) Raymond Kreder (Team Roompot)
3) Timothy Dupont (Roubaix-Lille Métropole)
4) Nikolay Trusov (Tinkoff-Saxo)
5) Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal)
6) Daniel Mc Lay (Bretagne-Séché Environnement)
7) Louis Verhelst (Cofidis, Solutions Crédits)
8) Jonas Van Genechten (IAM Cycling)
9) Rudig Selig (Team Katusha)
10) Roy Curvers (Team Giant-Alpecin)