Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jelle Wallays wint Omloop van het Houtland

Jelle Wallays wint Omloop van het Houtland

Sport
24/09/2014

De Omloop van het Houtland kreeg met Marcel Kittel, Arnaud Demare en Jens Debusschere heel wat snelle mannen aan de start. Start die werd gegeven door wereldkampioene boksen Delfine Persoon.

De vlucht van de dag komt al vlug tot stand. Ze zijn met vijf : Wouter Mol van Veranclassic-Dlotcini, Julien Duval van VC Roubaix, Ronan van Zandbeek van CT Derijcke, de Duitser Arnold Fiek en de Deen Anders Skaarseth. Dik vier minuten mogen ze uitlopen van het peloton dat efkes laat begaan.Efkes, want Topsport Vlaanderen-Baloise gaat dan even op het gaspedaal duwen. Bij het ingaan van de 8 lokale ronden is er nog zowat 2 minuten verschil.

Dan gaan de hemelsluizen op, en de koers krijgt een nieuwe wending. Kittel en Demare verdwijnen als verzopen kiekens uit de koers, terwijl een grote groep zich afscheidt en vooraan aansluit. Zijn mee : Guillaume Van Keirsbulck en Julien Vermote van Omega Pharma-Quick.Step, Jonas Vangenechten en Tosh Van Der Sande van Lotto-Belisol, Bert De Backer en Dries Devenyns van Giant-Shimano, Danilo Napolitano, de spurter van Wanty-Groupe Gobert, Jelle Wallays van Topsport Vlaanderen-Baloise, Emiel Vermeulen van Team 3M, en Bram Tankink van Belkin. De 18 knokken zowat een minuut bijeen, maar daarachter loopt het niet stil. En dat hebben een aantal koplopers in de smiezen : met zes gaan ze er alleen vandoor : Julien Vermote, Jelle Wallays, Tosh Van der Sande, Coen Vermeltfoort, Bram Tankink en Daniel Schorn. De goede vlucht, want door het wegvallen van Kittel en Demare wordt er niet echt meer achtervolgd.

In de laatste ronde proberen Julien Vermote en Jelle Wallays het alleen, maar Van Der Sande, de snelste vooraan, haalt alles terug. Tot op twee kilometer van het einde, dan gaat Jelle Wallays op het perfecte moment, en hij houdt stand.

 

Uitslag

 

1 WALLAYS Jelle

2 SCHORN Daniel

 
3 VERMELTFOORT Coen
4 VAN DER SANDE Tosh

5 VERMOTE Julien

6 TANKINK Bram
7 VAN ASBROECK Tom
8 BAUHAUS Phil
9 DEBUSSCHERE Jens

10  HAVIK Yoeri