Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaamse ombudsman en Unizo waarschuwen voor valse facturen

Vlaamse ombudsman en Unizo waarschuwen voor valse facturen

Nieuws
21/07/2015

Op de brief wordt verwezen naar "De adressengids.vlaanderen". De geadresseerde wordt daarbij gevraagd een bepaald bedrag over te schrijven. Ook ondernemersorganisatie Unizo is op de hoogte van de praktijk. "Het gaat om een nieuwe reclameronselaar uit het Kortrijkse die wellicht samenwerkt met een eerder veroordeelde oplichter", legt woordvoerster Lien Put uit aan Belga.

Unizo en de Vlaamse ombudsman raden mensen aan de factuur vooral niet te betalen. "Het gaat om redelijk goed gemaakte brieven, al wordt wel het oude logo van de Vlaamse overheid gebruikt", zegt de Ombudsman. "Maar we denken dat de brief ruimer verspreid is onder kmo's en bedrijven. In de voorbeelden die ik heb ontvangen, wordt gevraagd om 284,35 euro over te schrijven".

Horeca-uitbater

Volgens Unizo-woordvoerster Lien Put leiden de aanwijzingen naar een café-uitbater uit Kortrijk. Het heeft er volgens Unizo ook "alle schijn van" dat die Kortrijkse horeca-uitbater werkt in opdracht van een eerder veroordeelde reclameronselaar. Unizo heeft intussen contact opgenomen met de FOD Economie. "Daar hebben ze laten weten dat ze de betrokkene op de zwarte lijst hebben gezet", aldus Put.

Auteurs: 
Belga