Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermoorde burgemeester wordt zaterdag begraven

Vermoorde burgemeester wordt zaterdag begraven

Nieuws
13/09/2017

Volgens de regionale televisiezender Notele zal de uitvaartplechtigheid om 10.00 uur in de Sint-Amanduskerk van start gaan.

Gadenne werd maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. De 71-jarige burgemeester werd de keel overgesneden, terwijl hij bezig was de poort naar het kerkhof af te sluiten. Een 18-jarige verdachte is dinsdagavond aangehouden en in beschuldiging gesteld van moord.

Nathan D. zou met voorbedachten rade gehandeld hebben. De jongeman belde zelfs de ordediensten. Hij zou bovendien gewacht hebben tot hij meerderjarig was om zijn moeder, bediende bij de stad Moeskroen, niet in de problemen te brengen. Mocht hij nog minderjarig geweest zijn, was zij burgerlijk verantwoordelijk geweest voor de daden van haar zoon. De advocaat van de jongeman spreekt niet over wraak, maar over "een drama dat gebeurd is na een ander drama." Hij bevestigt dat de informatie die in de loop van de dag verspreid geraakte, dichtbij de realiteit ligt. De vermoedelijke dader meende dat Gadenne verantwoordelijk was voor het ontslag van zijn vader als brandweerman. De man stapte een jaar geleden uit het leven.

Nathan D. zal nu psychiatrisch onderzocht worden. Daaruit moet blijken of hij verantwoordelijk is voor zijn daden.

Auteurs: