Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veiligheid op regionale luchthavens in orde

Veiligheid op regionale luchthavens in orde

Nieuws
10/06/2016

In het kader daarvan heeft Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) een vraag over de veiligheidsaudits bij de regionale luchthavens (Antwerpen, Oostende-Brugge en Kortrijk-Wevelgem) gesteld aan Vlaams minister Weyts.

Uit cijfers blijkt dat sinds 2008 er op de regionale luchthavens van Antwerpen (Deurne) en Oostende-Brugge in totaal tien veiligheidscontroles hebben plaatsgevonden: drie in Antwerpen en zeven in Oostende-Brugge.  Drie van die controles werden uitgevoerd door de Europese Commissie en de andere zeven door het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV). De derde regionale luchthaven (Kortrijk-Wevelgem) wordt beheerd door een intercommunale en daar is het Vlaams Gewest niet bij betrokken en daar kan minister Weyts dan ook geen cijfers over verstrekken.

Kleine opmerkingen

“De resultaten van al deze controles bevestigen dat de regionale luchthavens veilig zijn. Slechts enkele kleine opmerkingen werden gegeven en deze zijn steeds vrijwel onmiddellijk gecorrigeerd,” aldus Keulen. Ook voor de luchthaven Kortrijk-Wevelgem is dit het geval.

Auteurs: