Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Protest tegen afbraak huizen

Protest tegen afbraak huizen

Nieuws
06/03/2016

Maar dan 1.200 mensen protesteren met hun ondertekening tegen de afbraak. Een projectontwikkelaar wil de huizen slopen en er een appartementsgebouw optrekken 

"Mijn overgrootouders zijn na de oorlog van '14-'18 vanuit Frankrijk terug naar Nieuwpoort gekomen om hun stad weer op te bouwen", zegt Carl Debruyne van het actiecomité. "En dan zien we dat bouwpromotoren die moeite in enkele minuten neerhalen voor een nieuwbouwappartement."

Een aantal handelaars en bewoners heeft ook een bezwaarschrift ingediend.  Het stadsbestuur moet dossier over het slopen van de huizen en het bouwen van een appartementsblok evenwel nog in het schepencollege behandelen.  

"Niet naast ons neerleggen"

"We kunnen dat niet naast ons neerleggen", reageert Geert Vanden Broucke, schepen van Erfgoed in Nieuwpoort. "Als er 1.200 mensen hun handtekening hebben geplaatst, mensen die hier wonen  en dat willen behouden, dan kunnen we niet zeggen dat we dat naast ons neerleggen en er niets mee doen. We moeten daar heel goed over nadenken en werk van maken."
 

Auteurs: 
Stefaan Six