Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Open VLD wil behoud 90 km per uur op gewestwegen in Westhoek

Open VLD wil behoud 90 km per uur op gewestwegen in Westhoek

Nieuws
12/12/2016

Aanleiding is de beslissing van Vlaams minister voor Mobiliteit Weyts (N-VA) om vanaf 1 januari 2017 voortaan 70 per uur de norm te maken buiten de bebouwde kom. 

Door het ontbreken van een snelweg in de Westhoek, zijn bedrijven en inwoners er aangewezen op de gewestwegen, zegt Open VLD Westhoek.  De verlaging van de maximumsnelheid betekent dan ook nog langere reistijden, en dus wederom een stap achteruit voor de mobiliteit in de Westhoek en de Westkust. Dit vindt Open Vld Westhoek een brug te ver.

Doortrekking A19

De Raad van State vernietigde in 2015 definitief het plan van ex-minister-president Leterme (CD&V) om de N8 aan te passen met een aantal bypassen. Eerder dit jaar bevestigde minister Weyts nog aan Vlaams parlementslid Emmily Talpe (Open Vld) dat alle modellen opnieuw onderzocht zullen worden, inclusief de doortrekking van de A19. “Dat dit wederom tijd zal vergen, behoeft geen betoog,” zegt  Laurent Hoornaert, voorzitter Open Vld regio Westhoek.

Daarom ijvert Open Vld Westhoek voor het behoud van de 90 km per uur op de belangrijkste gewestwegen die nu nog dienstdoen als alternatief voor het ontbreken van een echte snelweg. Concreet gaat dit om volgende gewestwegen de N8 Ieper – Veurne, de N369 Ieper – Diksmuide, de N35 Diksmuide – Veurne, de N355 Diksmuide – Nieuwpoort en de N313 Ieper – Hooglede.
 

Auteurs: