Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oostende stelt plannen nieuw zwembad voor

Oostende stelt plannen nieuw zwembad voor

Nieuws
19/04/2017

Het stadsbestuur heeft het project samen met Farys gegund aan OLCO-Sportsphere.  Naast het zwembad komt ook een appartementencomplex met 22 sociale koopappartementen, een ondergrondse parking en een Kiss- en Ride-zone. Het zwembad zal uit vier baden bestaan: een wedstrijdbassin, een instructiebassin, een recreatiebad voor de kleinsten en één voor de oudere jeugd.   Er wordt ook een whirlpool en sauna voorzien en twee glijbanen.

"Interactie met omgeving"

"Het nieuwe zwembad wordt een expressief gebouw met verschillende gezichten dat zich naar alle zijden anders toont en zo de interactie aangaat met zijn omgeving", zeggen de architecten van OLCO.  De grote zwembaden zullen zich aan de zijde van de golfbaan bevinden. Een nieuwe voorplein, op de hoek van de Nieuwpoortsesteenweg en de Northlaan, moet de bezoekers naar de hoofdingang loodsen.  Daar komt ook een horecazaak.

N-VA

Intussen reageert oppositiepartij N-VA tevreden op de concrete plannen van het zwembad.  Toch maakt de partij zich zorgen over het gebrek aan voldoende parkeergelegenheid en het kostenplaatje. Volgens N-VA zullen 69 ondergrondse parkeerplaatsen ruim onvoldoende zijn voor de bewoners van de sociale appartementen, redders en zwemmers samen.  De N-VA was ook een voorstander om het zwembad op het sportpark De Schorre te bouwen. "Dat kon een pak goedkoper en sneller dan nu het geval is", luidt het.

 

De stad nodigt de buurtbewoners uit voor een toelichting van het nieuwe zwembad. Dat gebeurt op donderdag 11 mei om 19.30 in het stadhuis.

 

Auteurs: