Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw beleidsplan moet kust hipper maken

Nieuw beleidsplan moet kust hipper maken

Nieuws
24/11/2014

De voorbije vijf jaar werd vooral geïnvesteerd in de infrastructuur, maar nu moet de internationale positie van de kust versterkt worden.  Volgens De Block moet onze kust nog hipper en trendier worden door de inplanting van nieuwe beachbars. Hij denkt ook aan een maritieme attractie in Oostende, een nieuwe invulling voor de casino’s van Middelkerke en Knokke-Heist en een hedendaags design voor de King Beach in Blankenberge.  Op de militaire luchthaven van Koksijde kunnen extra faciliteiten gecreëerd worden voor het aantrekken van kleine vliegtuigen naar het model van Le Touquet.

Vakanties op maat

"Meer dan ooit moeten we inspelen op de vragen en behoeften van de moderne toerist", zegt De Block. "Bedoeling is vakanties op maat te ontwikkelen voor specifieke doelgroepen zoals de medioren, gezinnen met kinderen, jongeren en senioren".

Het strategisch beleidsplan voor de Kust kwam tot stand in nauwe dialoog met de kustgemeenten en diverse private actoren. Maar ook Toerisme Vlaanderen werkte mee aan de nieuwe beleidsopties.

Investeringen

Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts plant intussen een reeks investeringen voor de kust. Zo komt er een nieuwe Zwindijk, met bijhorende fietspaden: een project waar Weyts 12 miljoen euro voor uittrekt. De jachthavens van Nieuwpoort (3,5 miljoen euro) en Zeebrugge (5,2 miljoen euro) worden verder ontwikkeld. In Oostende zal het Vuurtorendok ingericht worden (3 miljoen euro) en in de Haan-Wenduine wordt de zeedijk gerenoveerd (6,8 miljoen euro). Ook de zeedijk in Middelkerke krijgt een opfrisbeurt. Een tweede reeks investeringen moet de bereikbaarheid van de Kust verder verbeteren. Zo plant Weyts een nieuwe zeecruiseterminal in Zeebrugge, een verdere versterking van de regionale luchthaven van Oostende en een  volledige vervanging van de kusttram.

Auteurs: