Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heroïnedealers op heterdaad betrapt in Booitshoeke

Heroïnedealers op heterdaad betrapt in Booitshoeke

Nieuws
20/08/2017

Afgelopen maanden meldden bewoners uit de omgeving van het polderdorpje Booitshoeke verschillende keer dat er verdachte buitenlandse voertuigen rondreden. 

Deze meldingen werden vervolgens nagetrokken door de lokale recherche van politiezone Spoorkin. De politie zette die zelf observaties op, want ze vermoedde dat het om drugsdeals in de buurt van de E40 ging. Na enkele weken van intens speurwerk kon de lokale recherche de verschillende voertuigen in beeld brengen en kregen de politiemensen zo zicht op wie de mogelijke dealers waren en de timing van de drugsdeals

Cash, heroïne en cocaïne

Vorige vrijdagavond merkte de politie tijdens een observatie-actie in Booitshoeke opnieuw de verdachte voertuigen op. Er werd geduldig afgewacht tot er contact was tussen beiden. Vervolgens werden twee wagens klemgereden en vier personen gearresteerd.

Het gaat om 2 Noord-Fransen die drugs kwamen kopen en 2 Marokkanen die met een Spaans voertuig vanuit het Brusselse drugs kwamen leveren. De politie kon bijna 1000 euro cash, 56 gram heroïne, 5 gram cocaïne en beide voertuigen in beslag nemen. De vier verdachten werden zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge. De onderzoeksrechter besliste tot verdere aanhouding van de twee Marokkanen; de twee Noord-Fransen werden opnieuw in vrijheid gesteld.

Eerder dit jaar, op 25 januari, kwam een auto op zijn dak in de gracht terecht. Een bestuurder werd toen niet teruggevonden, maar volgens sommige buurtbewoners is er toen een bestelwagen bij het ongeval gestopt. Korpschef Devid Camerlynck van politiezone Spoorkin ziet alvast een verband met de drugsdeal van afgelopen weekend.

booitshoeke

Auteurs: