Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Handelaars sluiten tijdelijk door werken op 't Zand

Handelaars sluiten tijdelijk door werken op 't Zand

Nieuws
17/02/2017

Eén daarvan is het restaurant 't Putje. "Dat was onhaalbaar om de lonen van acht mensen te blijven betalen", zegt Bettina Wijns van 't Putje. "Terwijl de klanten niet tot hier kunnen komen.  We hebben dan ook economische werkloosheid ingeroepen. Die mensen zijn allemaal werkloos". Ook de andere cafés en restaurant kennen moeilijke tijden en zien hun omzet tot 75 procent dalen. 

Terrassen

Maar er is ook goed nieuws: de heraanleg van het plein zit perfect op schema. "Elke fase zal een beetje zijn problemen hebben, maar we hebben bewust gekozen voor deze periode om deze zwaarste stukken aan te pakken om in de zeer nabije toekomst terug terrassen te kunnen zetten", zegt schepen van openbare werken Phlip Pierins. " Zo zal elke zaak terug kunnen floreren en nog beter floreren dan voorheen."

In april kunnen de horeca opnieuw hun terrassen uitstallen. Het midden van het plein en de overzijde krijgen in de volgende fases een make-over. De volledige heraanleg van ’t Zand moet af zijn tegen de zomer van volgend jaar.

 

 

Auteurs: