Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote opkomst voor TAZ, ondanks het weer

Grote opkomst voor TAZ, ondanks het weer

Nieuws
06/08/2017

Het festival presenteerde 212 verschillende projecten met in totaal 673 opvoeringen. Een vierde van de activiteiten was gratis waaronder het openingsconcert Water & Fire van BL!NDMAN op een ponton op de vijver van het Leopoldpark. Hoewel het concert en het vuurspektakel volledig in de regen doorging, werd het bijgewoond door zo’n 3.000 toeschouwers.

De vele opvoeringen werden gepresenteerd op 61 locaties verspreid over de stad en de haven. In totaliteit werd een zaalbezetting van 90% gemeten, goed voor 55.000 verkochte tickets, een stijging van 10% ten opzichte van 2016. De Versluys Dôme, de Oostendse basketzaal, werd voor het eerst ingericht tot een theaterzaal voor 550 toeschouwers en was volledig uitverkocht. TAZ gaat op zoek naar een tweede grote zaal om de stijgende vraag naar tickets te kunnen opvangen

Ondanks het slechte weer, was er ook veel volk voor de openluchtactiviteiten en voor de ambiance op het festivalcentrum Café Koer in het Leopoldpark. Voor alle activiteiten samen, betalend en gratis, schat TAZ een bereik van 130.000 bezoekers.

Auteurs: 
Nienke Hofman