Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen wil Provinciale Uitleendienst in Oostende houden

Groen wil Provinciale Uitleendienst in Oostende houden

Nieuws
02/03/2017

Aangezien de Vlaamse Visveiling NV begin april wil starten met de sloop van deze pakhuizen werd de Provincie aangemaand om de ruimte vrij te maken.

In de PUD kun je onder meer educatieve koffers, tentoonstellingsmateriaal, projectoren en schermen lenen. Er zijn afdelingen in Ieper, Kortrijk, Brugge en Oostende. Provincieraadslid Herman Lodewyckx: “De Deputatie besliste om het uitleenmateriaal te verhuizen naar de de Brugse vestiging. Dit zou tijdelijk zijn, tot er een nieuwe locatie gevonden wordt. Tot dan zouden verenigingen en organisaties aan de kust zich naar Brugge moeten begeven.”

Groen Oostende-voorzitter Kristof Cornelis vindt het een meerwaarde en een noodzaak om de uitleendienst sowieso in Oostende te houden. “ Deze afbouw van de dienstverlening is voor ons niet aan de orde. Wij zullen het stadsbestuur vragen om dringend uit te kijken naar een geschikte locatie om de PUD tijdelijk – of misschien meteen definitief te huisvesten. De bibliotheek is voor ons alvast een mogelijke optie, maar het belangrijkste is dat de uitleenservice in Oostende ononderbroken verzekerd blijft.”

Auteurs: