Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Burgemeester Moeskroen de keel over gesneden

Burgemeester Moeskroen de keel over gesneden

Nieuws
11/09/2017

De 71-jarige burgemeester werd er de keel overgesneden. Er werd een verdachte opgepakt, zegt de procureur des konings Christian Henry. Die heeft ondertussen bekend dat hij betrokken is, zonder verder in detail te treden.

De verdachte is een 18-jarige jongere zijn die uit wraak handelde omdat zijn vader twee jaar geleden door de burgemeester ontslagen werd als brandweerman.  De vader stapte twee jaar geleden uit het leven na zijn ontslag.

Gadenne begaf zich zoals elke avond naar de begraafplaats, aan de overkant van zijn woonplaats, om er de poort te sluiten. Daar werd hij door een gewapende man opgewacht, aangevallen en om het leven gebracht, zegt de procureur van Bergen-Doornik maandagavond. "Rond 19.50 uur kreeg de brandweer van Moeskroen een oproep binnen dat iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen. De politie van Moeskroen ging daarop ter plaatse en vond het lijk. De verdachte, die zelf de hulpdiensten had gebeld, was toen nog ter plaatse. De politie trof er ook een mes aan, mogelijk het moordwapen.

Het is al het derde overlijden van een politieke reus in de Henegouwse stad. Drie jaar geleden overleed Damien Yzerbyt (cdH) na een zware ziekte, een jaar later stapte Jean-Pierre Detremmerie (cdH) uit het leven. Gadenne was sinds 2006 burgemeester van het stadje in de Vlaams-Waalse grensstreek.

 

Auteurs: