Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Al 2.000 registraties voor witte kassa in West-Vlaanderen

Al 2.000 registraties voor witte kassa in West-Vlaanderen

Nieuws
23/02/2015

In zijn openingsspeech stond de staatssecretaris stil bij de uitdagingen voor de horeca, de witte kassa en de maatregelen die de regering neemt om de horeca te ondersteunen. Horecazaken hebben nog tot eind deze maand om zich te registeren voor een witte kassa. Die registreert elke verrichting en de arbeidsuren van het personeel, waardoor zwartwerk zo goed als onmogelijk wordt.

Eerlijke concurrentie

De teller staat vandaag op 9.126. Op een week tijd zijn er dus 2.000 registraties bijgekomen. West-Vlaanderen staat aan de leiding met ongeveer 2.000 geregistreerde kassa’s, gevolgd door Antwerpen met 1.500 en Oost-Vlaanderen met 1.200. Bart Tommelein: “Het gaat vooruit. Ik wil de horecazaken die zich geregistreerd hebben alvast bedanken. De witte kassa is belangrijk voor de eerlijke concurrentie in de sector.”

 

 Samen met de horeca zal de regering bekijken of er nog extra maatregelen nodig zijn. Zo zijn de loonlasten voor vast personeel, zeker voor overuren, zwaar. Bart Tommelein wil een nieuw systeem van flexi-uren voor het vast horecapersoneel. Binnen de regering is men bereid daarover na te denken.

Auteurs: