Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

20.000 nummerplaten per jaar gestolen

20.000 nummerplaten per jaar gestolen

Nieuws
20/03/2017

Het aantal gestolen platen bleef tijdens die periode wel ongeveer stabiel. In 2013, 2014 en 2015 werden jaarlijks gemiddeld 19.600 kentekenplaten gestolen. Dat het aantal gestolen nummerplaten stabiel blijft ziet Demon niet direct als een positief gegeven. “Deze diefstallen moeten omlaag. Vandaag wordt te weinig stilgestaan bij de gevolgen die de diefstal van een nummerplaat met zich meebrengt. Burgers moeten hierover beter geïnformeerd worden.”, zegt Demon.“

De meeste nummerplaten worden niet persé voor criminele doeleinden gestolen, bijvoorbeeld om op een gestolen wagen of vluchtauto te hangen. Heel vaak worden ze ook gebruikt om onbetaald te gaan tanken of om aan snelheidsboetes te ontsnappen. “Dit betekent dan ook dat die boetes bij de eigenaar van de kentekenplaat terechtkomen die op die manier nog eens slachtoffer wordt. Bovendien kan de echte dader zo zelden opgepakt worden”, geeft Demon mee.

“Burgers moeten beter geïnformeerd worden over de mogelijke gevolgen van gestolen kentekenplaten. Dan zullen ze misschien ook oplettender zijn en sneller de politie verwittigen als ze verdachte handelingen opmerken aan een auto. Een gewaarschuwd burger telt voor twee.”, besluit Demon.

Auteurs: