Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

166 jobs op de tocht bij Alliance International in Wevelgem

166 jobs op de tocht bij Alliance International in Wevelgem

Nieuws
13/05/2014

Het management van Alliance International heeft vandaag aan de ondernemingsraad zijn intentie bekendgemaakt om de Europese productie van commerciële wasmachines te consolideren in één fabriek in Tsjechië en de productie- en engineeringactiviteiten in Wevelgem in het eerste kwartaal van 2015 stop te zetten. Hierbij zouden 166 banen betrokken zijn op een totaal van 205.

Alliance Internationaal maakt deel uit van Alliance Laundry Systems, een toonaangevende ontwikkelaar, producent en verkoper van commerciële wasmachines voor gebruik in wasautomaten, wasserijen in wooncomplexen, on-premise wasserijen en het thuissegment. In België is het bedrijf bekend onder de merknamen IPSO en Primus.

De markt voor commerciële wasmachines ondergaat al enige tijd een structurele verschuiving naar milieuvriendelijkere producten met meer geavanceerde bedieningselementen en functies. Deze vergen aanzienlijke investeringen in een aantal technologieën, waarbij producenten met schaalvoordelen duidelijk in het voordeel zijn.

De toenemende investeringsbehoeften om te beantwoorden aan de toekomstige energie- en waterregelgeving vallen wereldwijd samen met stijgende kosten en prijsdruk om winstgevend te blijven, en zetten bedrijven uit de sector ertoe aan om hun productieactiviteiten over te brengen naar lageloonlanden.

Daarom heeft het management zijn intentie geuit om de Europese productie te consolideren in één fabriek in Pribor (Tsjechië) en de productie- en engineeringactiviteiten in Wevelgem in het eerste kwartaal van 2015 stop te zetten. Deze evolutie zou in Wevelgem gevolgen kunnen hebben voor 166 banen.

Auteurs: